Det svenska landslaget ställs mot Ryssland i sin andra match i Nations League. Sverige reser till Kaliningrad som gruppjumbo och måste i princip vinna för att ha chans på gruppsegern och uppflyttning till Liga A inför nästa Nations League. Sverige förlorade sin första match i Nations League mot Turkiet efter ett platt fall i slutminuterna. 

100kr riskfritt spel hos Betsson

Hos Betsson får du ett riskfritt spel värt 100kr på Ryssland-Sverige, detta gäller inte bara nya kunder utan även de som redan har ett konto hos Betsson. Ditt riskfria spel kan du använda både innan och live under matchen. Allt du behöver göra är att anmäla dig via länken nedan. Kampanjen är endast öppen för spelare i Sverige.

Följ stegen nedan för att få det riskfria spelet hos Betsson

  • Anmäl dig till kampanjen via länken nedan.
  • Använd ditt riskfria spel på Ryssland-Sverige, antingen före matchstart eller live.
  • Vinner du ditt spel, betalas nettovinster ut som bonuspengar.
  • Bonuspengarna ska omsättas tre gånger till minsta odds 1.50 för att bli tillgängliga för uttag.
  • Förlorar du ditt spel får du tillbaka pengarna.

Anmäl dig till kampanjen här och få 100kr riskfritt spel

Pressat Sverige

Sverige kommer till matchen som gruppjumbo och är pressat att vinna om man på allvar ska ha chans på gruppsegern. Rent matematiskt kan man förlora mot Ryssland och ändå vinna gruppen, men då måste man vinna samtliga resterande matcher samt förlita sig på resultaten i de andra matcherna. Sverige förlorade sin första match i Nations League mot Turkiet efter att ha tappat en 2-0 till förlust 2-3 hemma på Friends Arena. Under förra landslagssamlingen förlorade man även borta mot Österrike med 2-0.

Sverige gjorde ett fantastiskt VM i somras då man tog sig till kvartsfinal. I kvartsfinalen visade sig England för svåra. Sverige vann en på förhand mycket tuff grupp där Tyskland, Mexiko och Sydkorea stod som motståndare. Efter segrar mot både Mexiko och Sydkorea stod man som gruppsegrare, före Mexiko på inbördes möten. Sverige besegrade sedan Schweiz i åttondelsfinalen med 1-0.

Janne Andersson tog över Sverige efter Erik Hamréns avgång år 2016 och har sedan dess format ett mycket starkt lag. Andersson har verkligen lyckats med sitt lagbygge, något som visades under VM i Ryssland i somras. Ett nytt Sverige har formats efter Zlatan-eran, ett Sverige där laget går före jaget, ett Sverige där alla spelare i truppen är lika delaktiga. Andersson har skapat ett Sverige som hade ett av VM:s bästa försvar i somras, nu går satsningen vidare mot EM 2020. I truppen till matchen mot Ryssland finns en rad intressanta unga spelare och även flera rutinerade pjäser. 

Under VM bildade Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf ett oerhört stabilt mittbackspar. Granqvist valde efter VM att flytta hem till Helsingborg och Helsingborgs IF i Superettan för att hjälpa klubben tillbaka dit den hör hemma. Granqvist följde hjärtat och valde bort en rad lukrativa kontrakt i Ryssland, Danmark och andra europeiska länder. Rykten florerar just nu kring att storklubben Manchester United skulle vara intresserade av en värvning av "Granen" under januarifönstret. Det ska bli intressant att följa vad som händer kring en eventuell övergång till United. Granqvist och Lindelöf är en otroligt viktig del i Janne Anderssons landslag och Granqvist håller fortfarande otroligt hög klass trots att han tagit steget till Superettan. 

Formstarkt Ryssland

Ryssland vann sin första match i Nations League borta mot Turkiet med 1-2 och leder Grupp 2 i Liga B. Ryssland krossade även Tjeckien i en träningslandskamp med 5-1 under förra landslagssamlingen. Ryssland stod för en imponerande insats under VM på hemmaplan i somras då man tog sig hela vägen till kvartsfinal, Ryssland har följt upp med att vinna två av två matcher under hösten.

Under VM fick vi på allvar se vad Rysslands talangfulla spelare kan göra, två av dessa är Denis Cheryshev och Alexandr Golovin. Golovin värvades efter VM till franska Monaco och 22-åringen spås bli Rysslands nya stjärna. Under VM noterades Golovin för ett mål och två assist och var en av landets bästa spelare under turneringen. Cheryshev har hunnit bli 27 år och spelar till vardags i Valencia, på lån från Villareal. Cheryshev kom till Real Madrids akademi redan som 12-åring och tillhörde klubben fram tills år 2016. Under sin tid i Real Madrid lånades Cheryshev ut till Sevilla, Villareal och Valencia. 2016 värvades han av Villareal och har sedan dess tillhört klubben. Cheryshevs karriär tog aldrig riktigt fart i Real Madrid och det blev endast två matcher i A-laget. Men efter ett imponerande VM har många fått upp ögonen för den ryska yttermittfältaren. 

4.0 i odds att Cheryshev gör mål mot Sverige hos Unibet!

Sveriges trupp

Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut följande trupp till matchen i Nations League mot Ryssland och träningslandskampen mot Slovakien.

Målvakter: Robin Olsen (AS Roma), Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Försvarare: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Helsingborgs IF), Sotirios Papagiannopoulos (FC Köpenhamn), Emil Krafth (Amiens), Mikael Lustig (Celtic), Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United), Martin Olsson (Swansea)

Mittfältare och anfallare: Sebastian Andersson (Union Berlin), Jimmy Durmaz (Toulouse), Emil Forsberg (RB Leipzig), Oscar Hiljemark (Genoa), Sebastian Larsson (AIK), Marcus Rohdén (Crotone), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Kristoffer Olsson (AIK), Marcus Berg (Al-Ain), Viktor Claesson (Krasnodar), John Guidetti (Alaves), Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen), Mikael Ishak (Nürnberg), Kristoffer Peterson (Heracles)

Pontus Jansson väntar barn och ansluter därför inte till landslagstruppen, Sotirios Papagiannopoulos ersätter.

Albin Ekdal var ursprungligen kallad till landslagssamlingen men eftersom han nyligen blivit pappa reser han inte till Ryssland, ingen ersättare kallas in i Ekdals plats. 

Skrällarna i Sveriges trupp

I jämförelse med den senaste landslagstruppen är det fyra spelare som saknas, Filip Helander och Robin Quaison dras med skador. De övriga två spelarna som saknas är Ken Sema och Sam Larsson. 

Kristoffer Peterson

Kristoffer Peterson har tidigare representerat Sverige i U21-landslaget men får nu chansen i A-landslaget. Peterson har under hösten gjort succé i Heracles. Peterson leder skytteligan i nederländska Eredivisie med åtta mål på åtta matcher och har även stått för en assist. 

- Han har gjort en fantastisk höst och leder skytteligan i Holland. Det talar för sig själv att det är en intressant spelare, som är värd att titta på, sa förbundskapten Janne Andersson om Kristoffer Peterson till Fotbollskanalen under en presskonferens.

Peterson gick till Liverpool som ungdomsproffs redan när han var 17 år gammal. Det blev aldrig någon speltid i Liverpools A-lag. Liverpool lånade ut Peterson till Tranmere Rovers under säsongen 2013/14 där det blev sex matcher för svensken. Sedan gick resan vidare till Utrecht i Eredivisie där det blev totalt 30 matcher. Peterson lånades ut av Utrecht till Roda JC under säsongen 2015/16 där Peterson spelade 14 matcher. Inför säsongen 2016/17 värvades Peterson av Heracles och har spelat för laget från Almelo sedan dess.

5.0 i odds att Peterson gör mål mot Ryssland hos Unibet!

Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson har gjort en fantastisk säsong i AIK. Olsson har varit en avgörande faktor till att huvudstadsklubben nu är storfavoriter till att vinna guld med fem återstående omgångar i Allsvenskan. Olsson har startat samtliga av AIK:s matcher i Allsvenskan denna säsongen och har utvecklats till en av Allsvenskans bästa mittfältare. 23-åringen har tidigare representerat Sveriges U17-, U19- och U21-landslag. Olsson var med när Sverige vann U21-EM i Tjeckien 2015. Mittfältaren noterades för tre mål under kvalet till turneringen men fick ingen speltid under huvudturneringen.

- Kristoffer Olsson har ju gjort en fantastisk resa i våra landslag tidigare och varit väldigt bra. Jag tycker han har mognat ytterligare i AIK. Jag har följt hans resa och tycker han tagit stora steg både som playmaker men även som fältherre. Ska bli jättekul att titta på honom i vår miljö, sa förbundskapten Janne Andersson om Olsson till Fotbollskanalen under en presskonferens.

Olsson kom till AIK från danska Midtylland inför säsongen 2017 och har sedan dess spelat 54 av AIK:s 55 matcher i Allsvenskan. Olsson har på sina 54 framträdanden i Allsvenskan producerat 17 poäng. Olsson har gjort en mycket stabil säsong och har varit direkt avgörande i AIK:s framgångar den gångna säsongen, mycket talar för att AIK kommer tvingas sälja Olsson inom ett år om hans framgångar fortsätter. Olsson har utvecklats i AIK och om han nu även presterar i landslaget kommer det endast vara en tidsfråga innan Europas storklubbar visar intresse.

7.5 i odds att Olsson gör mål mot Ryssland hos Unibet!

Mikael Ishak

Mikael Ishak spelar till vardags i 1.FC Nürnberg i Bundesliga. Ishak var en av de bästa spelarna i Nürnberg förra säsongen när man tog steget upp till Bundesliga från 2.Bundesliga. Ishak noterades för 17 poäng, varav 12 mål, i 2.Bundesliga och vann den interna poängligan tillsammans med mittfältaren Hanno Behrens. Ishak värvades till Köln från Assyriska år 2012 för omkring tre miljoner kronor. Ishak hade väldigt svårt att etablera sig i Köln och det blev endast sex starter för svensken. Sedan dess har resan gått till St. Gallen, Parma, Crotone, Randers och nu 1.FC Nürnberg där Ishaks karriär äntligen tagit fart. Hittils under säsongen har svensken stått för två mål i Bundesliga. 

Mikael Ishak representerade Sveriges landslag i OS 2016 i Rio de Janeiro. Dock kan det inte räknas som det "riktiga" A-landslaget då endast spelare under 23 år tillåts delta. Under OS 2016 spelade Ishak samtliga av Sveriges tre matcher och gjorde ett mål. Ishak har även representerad Sveriges U19- och U21-landslag. Ishak var med när Sverige vann U21-EM 2015 i Tjeckien men gjorde inget mål i huvudturneringen, däremot två mål i kvalet.

5.0 i odds att Ishak gör mål mot Ryssland hos Unibet!

Sebastian Andersson

Sebastian Andersson spelar till vardags i Union Berlin i 2.Bundesliga. Hittils under säsongen har anfallaren noterats för fyra mål på nio matcher. Andersson kom inför säsongen från Kaiserslautern som under förra säsongen slutade sist i 2.Bundesliga och fick ta steget ned till 3.Liga. Andersson var en av få ljusglimtar i Kaiserslautern förra säsongen då han gjorde 12 mål och fyra assist. Andersson vann den interna skytteligan och valde efter säsongen att inte följa med ned till 3.Liga. Andersson har tidigare representerat Ängelholm, Kalmar, Djurgården och Norrköping i Sverige.

Andersson har aldrig tidigare blivit uttagen till en A-landslagssamling, bortsett från januariturnén 2017 där truppen till stor del endast innehåller spelare från Allsvenskan. Anfallaren har gjort ett framträdande i Sveriges U21-landslag, då han fick sju minuter borta mot Malta i kvalet till U21-EM 2013 i Israel.

5.0 i odds att Andersson gör mål mot Ryssland hos Unibet!